BERGEN - Live is voortgekomen uit het Popweekend Alkmaar maar in plaats van twee dagen, duurt dit evenement één dag. De eerste uitvoering, genaamd Live op het Plein, wordt gehouden in Bergen. De eerste horecaondernemer die dit concept enorm omarmde, was Stef van Zijl. Hij had immers al festivalervaring met Jazz & Sail Bergen. Er ontstond een samenwerking tussen Steffs Beter Belegd en de Stage Rock Band, doordat deze zijn complete lichtshow ter beschikking stelde voor Stefs deel van het festival. Wat in Bergen ontbrak, was een mooie popdag midden in de zomer. Live op het Plein vervult die rol. Het is de bedoeling dat dit bij groot succes een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

De doelstelling van Live is dat er in ieder geval twee plaatselijke bands optreden en daarbij een semiprofessionele band. Als afsluiting treedt een hoofdact van redelijke bekendheid op. De aftrap wordt gedaan door een Bergense band. Daarna volgt een programma van minimaal vier bands en een pauze act. Deze zal drie keer een halfuur spelen op het subpodium.

De hoofdact is een landelijk bekende artiest maar kan zomaar ook iemand zijn die heel erg bekend is in de jaren zeventig of tachtig.

Het evenement vindt altijd plaats op de tweede zaterdag van juni tussen 14.00 en 00.00 uur op het podium bij Steffs aan Plein 5 in Bergen (Noord-Holland). De entree is gratis.