ANNA PAULOWNA - Het Helders Dames Koor “HDK Vocaal” bestaat dit jaar 70 jaar. In al die jaren hebben ze veel leden voorbij zien komen. Het repertoire in de beginjaren was meer klassiek gericht. De laatste jaren worden er meer populaire liederen gezongen en is het repertoire heel divers te noemen.


Dat deze muziekkeuze aanspreekt bewijst het groeiende ledenaantal. Momenteel telt het koor 34 leden. Er wordt veelal in de Engelse taal gezongen, soms ook in het Duits, Frans of Nederlands. Het koor is verdeeld in drie partijen. Er worden zowel driestemmige als tweestemmige muziekstukken ingestudeerd. Het koor repeteert onder leiding van Annelies Komen. Annelies is tevens hun vaste pianist.

HDK treedt een paar maal per jaar op, meestal in Den Helder. Bij sommige optredens wordt er een gastdirigent aangetrokken.Wie graag een keer met HDK Vocaal mee zou willen zingen wordt van harte uitgenodigd een keer op hun repetitieavond langs te komen.

De repetities van HDK Vocaal worden op de woensdagavond gehouden in de Lutherse kerk, Wezenstraat 68, Den Helder van 19.30 uur tot 21.30 uur. Meer informatie: hamalders@live.nl of Tel: 0642943988.

Het duo BL!TZZ: Zet twee enthousiaste muzikale en een beetje gekke meiden bij elkaar en laat dat een tijdje sudderen. Daar moet wel iets aparts uitkomen! Zingen is hun grote passie, net als gezelligheid en lol maken. Angelique en Suzanne zijn beiden gek op muziek uit de jaren 50, 60 en 70 maar schuwen ook de jaren 80 niet. Ze zingen ballades, rock & roll, pop of Nederlandstalig. Vooral tweestemmig zijn ze veelzijdig. Inmiddels bestaat BL!TZZ 5 jaar en zijn de dames onafscheidelijk. Ze hebben heel veel plezier en een hoop gekkigheid, waar ze samen ook zijn.