BERGEN - Komende vrijdag gaan de voetjes weer van de vloer tijdens de Freaky Friday en zondag staat er een waanzinnige live-band op het podium van Taverne Bergen.

Vrijdag 19 april Freaky Friday

DJ's Frank en Guido draaien de lekkerste disco, funk en soul en alles wat verder meeblerbaar en dansbaar is. Het maakt niet uit of het 70's , 80' 90's of 00's is, als het maar knalt en beweegt. Dansen!!! Tussen 22:00 en 03.00 uur, 20+, gratis entree

Zondag 21 april Taverne Live: Certain Animals

Ga deze zien voordat ze te groot zijn voor De Taverne!

Rotterdamse band Certain Animals maakt meerstemmige, melodieuze rock en steekt daarbij niet onder stoelen of banken waar de bandleden thuis naar luisteren. Grootheden uit de jaren '60 en '70 liggen daar dagelijks op de draaitafel, maar ook het fuzzy en phasey werk van een hedendaagse band als Tame Impala hoor je terug in de muziek van Certain Animals. Of, zoals tijdschrift MusicMaker het stelt: "Eigen (ongetwijfeld jarenlang en voortdurend) onderzoek naar The Beatles, The Beach Boys en Crosby, Stills, Nash & Young laat sporen na, maar Certain Animals gaan met hun intelligent opgebouwde composities en steevast meerstemmig gezongen werk vooral hun eigen weg."

Zonder te blijven hangen in het verleden en met een kritische blik op het heden brengt de band een eigenzinnig geluid dat zich op het podium vertaalt naar een energieke liveshow vol intieme momenten en explosieve uitbarstingen.

Na een eigen studio te bouwen op een voormalige afwerkplek in het havengebied van Rotterdam, komt het eigenhandig geproduceerde debuutalbum 'Songs To Make You Move' in september 2020 uit via label TCBYML. De eerste plaat van Certain Animals wordt met open armen door de landelijke muziekpers ontvangen, met lovende recensies in onder andere OOR, Lust For Life, MusicMaker, Soundz en Heaven. Alle singles die de band uitbrengt genieten airplay op NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO Radio 5, NPO 3FM, Radio Veronica en Studio Brussel. Ook speelt de band meermaals live in de studio bij NPO Radio 2, NPO 3FM en Radio Veronica. Daarnaast genieten twee singles bijna twee maanden lang dagelijks airplay in de roulatie van Radio Veronica, en veroveren beiden een plek in de top 3 van de Verrukkelijke 15 van Giel Beelen en Leo Blokhuis op NPO Radio 2: "Als je zo'n prachtige band hebt als Certain Animals, dan draai je die met heel erg veel plezier." Tevens is de band op landelijke televisie te gast bij Jan Douwe Kroeske's 2 Meter Sessies en BNNVARA's Cultuurbooster.

Ook Spotify waardeert de muziek van Certain Animals en plaatst de singles keer op keer weer in haar New Music Friday, New Alternative, Stay Tuned!, Made in NL en Festival Party editorial playlists. Certain Animals heeft een stevige livereputatie met shows op festivals als Oerol, Zwarte Cross, Bevrijdingsfestival, Mañana Mañana, Big Rivers en clubtours in zalen als De Doelen, Paard, Rotown, Sugarfactory, Hedon, Luxor Live, Gebr. De Nobel en meer. Daarnaast mag de band ook succesvolle tours in België en Duitsland op haar CV plaatsen. De drie vrienden blijven verrassen en nodigen regelmatig toetsen en blazers op het podium uit. Kijk er niet van op als je daarnaast ook een sitar of percussionist aan ziet schuiven.

Bezetting:
Thijs van Leeuwen – zang & gitaar
Niels-Jan van Dijk – zang & bas
Rick van de Voort – zang & drums
Quint Vullings - toetsen

Aanvang 16:00, vrij entree