BERGEN - Niet alleen komend weekend, maar ook rond Koningsdag heeft taverne bergen weer een uitgebreid programma.

Vrijdag 21 april

Freestyler DJ Peter Parker

Deze vrijdag draait Peter Parker in de Taverne. Normaal gaat hij tekeer in het beruchte cafe Checkpoint Charlie. Nu gaat de Taverne eraan. Hij draait alles van Abba tot Zappa. Van hiphop, hits tot hete funk en harde muziekporno
Tussen 22.00 en 02.00 uur, 20+, gratis entree


Zondag 23 april

Taverne Live: Penetula

Penetula is een indie pop/rock band uit Amsterdam, gestart door Robin Verkaik en Guido Vrouwe. De twee vrienden spelen al meer dan 20 jaar samen en deden dat in de eigenwerk bands State of Eye, Dog Called Phenix en Beat the Ambush en in vele undercoversessies. Het was tijd voor een nieuw avontuur. Corona, baanloos en een schreeuwend hart bleek de ideale combinatie om in 2021 vanuit huis met ploeteren en plooien te werken aan een plaat. Deze speelden zij grotendeels zelf in, met een aantal te gekke bijdragen van Joost Kroon (New Cool Collective, Sven Hammond) en Bauke Bakker (Her Majesty) op drums en Len van der Laak (Navarone) op toetsen.
Met Len doken ze eind 2021 de studio in om de plaat te mixen en daarna was het een kwestie van geduld. Geduld tot Corona voorbij was, geduld om er zelf klaar voor te zijn en om de juiste band te vormen om live te spelen. Dat geduld is niet meer nodig. Met het aansluiten van hun matties Chris van der Meer, Ulrich de Jesus en Jasper de Haan is de band compleet. In 2023 brengen ze hun muziek uit en doen ze shows. Live combineren ze hun nieuwe nummers met het beste wat zij de afgelopen 20 jaar gemaakt hebben. Een achtbaan van emoties, een trip van toen tot zo. Komt dat zien en horen!
Aanvang 16:00, vrij entree

Update:

ivm. een Corona geval wordt de band van zondag vervangen door:

Zondag 23 april

Taverne Live: Steam Surfers

De naam Steam Surfers laat daadwerkelijk niets aan de verbeelding over. Vanmiddag op het menu gloeiendhete rock 'n roll waar het plezier vanaf spat en waar Dick Dale zijn goedkeuring niet aan kan weigeren.

Op gitaar: Meindert Ruiter, op bas: Chip Gonnissen en op drums: Steven Kroes.

Let's go: https://youtu.be/wEsOmJrRD-M

Aanvang 16:00, vrij entree


Woensdag 26 april Koningsnacht

Taverne Live: Den Drommel

Den Drommel live in de Taverne!

Tijdens Koningsnacht (vrijdag 26 april) staat de Warmentuutse band Den Drommel op het podium van de Taverne in Bergen. Voordat zij het dak eraf spelen, draait eerst Rock 'n Dance DJ Harrie een set vanaf 20.00 uur!
Den Drommel maakt al meer dan 25 jaar dorp en streek onveilig met verdendrommelde covers. De vijf bandleden zijn muzikanten in hart en nieren en spelen met een enthousiasme en vuur dat zijn weerga niet kent. Als je niet beter weet, zou je denken dat de R&R ze door de aderen stroomt. In hun thuisplaats, Warmenhuizen, is de band een voorwaarde op elk feest, jaarmarkt of kermis. De vermaarde uitvoering van 'Dead Flowers' is dan ook een ware YouTube hit. Gaat dit feest zien en beleven!
En let op: DJ Harrie zal de avond afsluiten met een topset na het optreden!

Nico Bruin – Drums
Kuuks Koorn – Basgitaar
Piet Laan – Mondharmonica/Zang
Raimon Smits Schouten – Gitaar/Zang
Ernst Fliek – Gitaar/Zang

aanvang 21.00, gratis entree


Donderdag 27 april Koningsdag

Taverne Live: Uncle Harry's Punch

Op Koningsdag staat UNCLE HARRY'S PUNCH om 18.00 uur op het podium van de Taverne Bergen!!

Onder het motto ""spelen tot je er bij neervalt"" en met nummers van onder andere ZZ Top, Aerosmith, Black Crowes, Billy Idol en The Rolling Stones in hun repertoire is dit het lekkerste einde van je Koningsdag!

Aanvang 17:30, vrij entree