BERGEN - Ook komend weekend weer een divers programma in Taverne Bergen met op vrijdag DJ's Frank en Guido en op zondag live-muziek.

Vrijdag 31 maart
Thank God It's Friday met DJ's Frank en Guido
Check: https://www.youtube.com/watch?v=yjQETalRpdgDJ's

Frank en Guido draaien de lekkerste disco, funk en soul en alles wat verder meeblerbaar en dansbaar is. Het maakt niet uit of het 70's , 80' 90's of 00's is, als het maar knalt en beweegt. Dansen!!!
Tussen 22:00 en 03.00 uur, 20+, gratis entree

Zondag 2 april
Taverne Live: Senja Sargeant en Dean Presley
Check: https://www.youtube.com/watch?v=27nSi_9LOU4
Als artiest zijnde wil je niks liever dan speeluren draaien, groeien om je uiteindelijk aan het publiek te presenteren. De Canadese Senja Sargeant begint klein in de omgeving van Montreal, bouwt regionale naamsbekendheid op en begint het veelbelovende countrygezelschap Ladies of the Canyon waarmee ze bij grootheden als Broken Social Scene, Ron Sexsmith, Kenny Rogers en Buffy Sainte-Marie de nodige podiumervaring opdoet. Ondanks dat ze als tekstschrijver verantwoordelijk is voor het succes van singles als Follow Me Down en Maybe Baby, besluit ze om haar afzetmarkt te verbreden en verhuist ze naar de Nederlandse hoofdstad.

Amsterdam is een harde leerschool, de labiele zangeres valt terug in haar oude leefpatroon waarbij ze in drugs, drank, onzekerheden en twijfel wegvlucht. Als ze dan bij zangtalentenprogramma's haar verhaal vertelt, krijgt ze een overvloed empathische reacties en zijn de juryleden lovend over haar stemkwaliteiten te spreken. De Hollandse nuchterheid geeft niet het gehoopte inlevingsvermogen, de overzeese openheid wordt wisselend ontvangen. In de Verenigde Staten en Canada smult men van dit soort vertellingen, in Nederland leeft dit minder. Een ervaring rijker, een illusie armer.

Het belang om emoties te delen, je zeggingskracht te heroveren is zo afhankelijk van de mensen om je heen. Senja Sargeant schreeuwt om die interactie welke in een live setting het beste tot haar recht komt.

We beginnen dit nu al fantastische optreden met een voorprogramma:
Dean Presley is een jonge singer/songwriter uit Alkmaar die zijn inspiratie haalt uit de pop, country, en folk van de late jaren '60 en de vroege jaren '70.In zijn melodieuze songs hoor je af en toe echo's terug van bands als The Beatles, CSNY en andere (soft)rock en countrybands door wie hij is beïnvloed, maar voor alles klinken zijn liedjes onmiskenbaar als Dean Presley. Vanmiddag speelt hij zijn beste nummers live in De Taverne.
Hij maakte eerder dit jaar al grote indruk in de Taverne als voorprogramma van Diederik Nomden (Analogues, Johan)

Entree gratis, aanvang 16:00