BERGEN - Hierbij het programma voor aankomend weekend in de Taverne.

Vrijdag 1 december
Friday Night with DJ Barry Miracles


Deze vrijdag draait DJ Barry Miracles in de Taverne. Normaal maakt hij het iedereen naar de zin in grand cafe Wonders. Nu gaat de Taverne eraan. Hij draait vooral soulvolle, broeierige dance. A good time is guaranteed for all!Tussen 22:00 en 03.00 uur, 20+,

gratis entree

Zaterdag 2 december
Taverne Live: Byrchwood


"Byrchwood is een energieke blues-rock band uit Friesland met expressief gitaar, bas en drumwerk.

Tim Birkenholz is een gitarist, zanger en producer die afgelopen jaren naam en ervaring in de Nederlandse muziekwereld heeft opgedaan met Electric Hollers, Ralph de Jongh, Ruben Hoeke, Bluesworld Collective en solo optredens. Met Electric Hollers bracht hij samen 3 platen uit, stond in de finale van de Dutch Blues Challenge en heeft in voorprogramma's van onder andere Ten Years After, King of The World en Ruben Hoeke gestaan. Met Ralph de Jongh heeft hij op verschillende albums meegespeeld en heeft hij onder andere met hem op Zwarte Cross en in Paradiso Amsterdam gestaan. Onder de naam Byrchwood gaat Tim zijn eigen muziek de wereld in brengen. 60s/70s geïnspireerde songs levend gemaakt door een power-trio in een energieke live performance.

Peter ten Wolde op drums en Abe Alberts op bas als donderende ritmesectie die je regelrecht terugbrengen naar de groovende ritmesecties van de 60s/70s. Het is een belevenis waarin improvisatie en spelen in het moment centraal staan. Een frisse, eigen en vrije uitvoering van de verschillende geluiden van blues en rock die kan worden geplaatst in de stijlen van Led Zeppelin, Deep Purple, Ten Years After, Cream en The Jimi Hendrix Experience.

Drums: Peter ten Wolde
Bas: Abe Alberts
Zang/gitaar: Tim Birkenholz

Quotes:"De ster van Tim Birkenholz is rijzende. Hij is één van de opmerkelijkste bluesgitaristen die momenteel op de deur klopt van de VIP-lounge van Nederlandse blues-muzikanten." - The Next Gig"

Wat een brok dynamiet, hij lijkt wel vergroeid met zijn Epiphone." - BluesMagazine"

Tim Birkenholz is een begenadigd gitarist die ook niet wars is van een goede performance." - The Blues Alone"

Aanvang 21:00, vrij entree

Zondag 3 december
Taverne Live: Eyecloser


Rock is waar deze band voor komt, dus rock is wat je zal krijgen. De heren van Eyecloser spelen alsof ze decennia ervaring hebben en leveren een goed uitgewerkte set met nummers die sterk tot afwerking worden gespeeld. Drie leden van de vierkoppige band lijken direct uit een Andrelon Shampoo reclame te zijn gewandeld, de lange lokken maken het plaatje van de 70's sound helemaal compleet. Eyecloser staat op geen enkel podium verkeerd en verdiend podiums buiten de eigen regio.

Aanvang 16:00, vrij entree