BERGEN - "Over de Lente en de Liefde" heet het. Het programma dat chansonnière Marit Verwer in juni speelt in 3 Noord-Hollandse kerkjes, samen met accordeonist Cees Oud en violiste Martine Nijenhuis. Het drietal brengt veelal liedjes uit het repertoire van bekende Franse en Nederlandse chansonniers en chansonnières uit de vorige eeuw. Edith Piaf, Jacques Brel, Toon Hermans.

Liedjes die, zoals zij zelf zegt, eenvoudigweg vertellen van de verhalen van het leven. De heel gewone én de bijzondere. Verhalen waarin je de lente en de liefde proeven kunt. Mooie muziek, zonder pretenties, met een vleugje theater en een vleugje nostalgie.

Cees Oud en Marit Verwer werken al langer samen en stonden twee jaar geleden in de finale van het Concours de la Chanson in Den Haag. Vorig jaar december speelden zij voor het eerst samen met de Bergense violiste Martine Nijenhuis, tijdens een speciale kersteditie van hun chansonprogramma in de Blinkerd in Schoorl. Die samenwerking beviel zó goed, dat het drietal besloot om deze lente gezamenlijk een aantal concerten te geven. Naast Nederlandse en Franse chansons bevat het programma ook Fado en wereldmuziek.

Zij spelen op 7 Juni in het witte kerkje in Groet, om 8 juni in het witte kerkje 'De Terp' te Oudorp en op 14 juni in het kerkje van Valkkoog. Aanvang 20.00.

Kaarten à 15,- euro zijn aan de deur verkrijgbaar of vooraf te boeken via internet:

Groet: www.ticketkantoor.nl/shop/lenteingroet

Oudorp: www.ticketkantoor.nl/shop/lenteinoudorp

Valkkoog: www.ticketkantoor.nl/shop/lenteinvalkkoog