BERGEN - Het programma van de Taverne dit weekend is bekend!

Vrijdag 13 maart Freestyler DJ's Gerard en Michael
Vrijdag kan er weer gedanst worden in de Taverne! Deze avond niet alleen maar old school funk en disco op 12" vinyl, maar ook early nineties house en hedendaagse hits. Uit de collectie van DJ's Gerard Kok en Michael Admiraal, bekend en berucht van destijds The Club en de Berger Meermin, en nu van diverse clubavonden in Koel 310 en Podium Victorie.
Aanvang 22:00, vrij entree

Zaterdag 14 maart: South Of Wherever
Het ideale huwelijk tussen country en soul.
Geïnspireerd door Amerikaanse oude en nieuwe muziek die zijn oorsprong vindt in Country en Soul, speelt South of Wherever covers van onder anderen Will Hoge, Stephen Stills, Chris Stapleton, Jason Aldean, Tom Petty en The Allman Brothers.
South of Wherever bestaat uit (vlnr): Marcel Peereboom Voller Roen Wijn Meip Wijn Niels Meijer
Jesse Westenberg
Aanvang 21:00, vrij entree

Zondag 15 maart: Mylene De La Haye
Mylène over de Vloer Eigen nummers, afgewisseld met popklassiekers in je moerstaal
Check: https://www.youtube.com/watch?v=Wf1_F013sss&=&feature=youtu.be

Journaliste/zangeres/televisiemaakster Mylène de la Haye is weer zangeres. Het repertoire is een feestelijke combinatie van eigen nummers en vertalingen van 'onvertaalbare' popklassiekers, maar ook van wat obscuurder werk van grote pophelden.

De band is half vrouw, half man. Mylène zingt, doet percussie en ontpopt zich als de meest enthousiaste kazoospeler van het westelijk halfrond. Jina Sumedi is een muzikale duizendpoot en heerlijke showboat op het podium die behalve toetsen (piano en orgel) ook accordeon, ukelele, banjo en nog wat illustere muziekinstrumenten bespeelt. Je zou het met haar meisjesachtige uitstraling niet zeggen maar dit is een oude rot in het vak. Ze speelde met de groten der aarde, waaronder Fisher Z. en (iets minder groot) Ivo Niehe.

Snarenvirtuoos Remy Vogel kan alles met z'n gitaar. Van boerenrock tot slide tot gipsyjazz tot vunzige delta blues. Zijn onderkoelde podiumuitstraling staat elk optreden weer in schril contrast met zijn gepassioneerde, scheurende maar soms ook prachtig en gevoelige gitaarspel.

En Peter van Eick is de drijvende kracht, de motor die altijd aan is en die steevast met een grote smile op z'n smoel op het podium staat.

Mylène kan lekker zichzelf en dichtbij haar publiek zijn bij deze act. Ze praat haar Nederlandstalige repertoire met humor, veel directheid en zelfspot aan elkaar. Ze heeft niet alleen een voorkeur voor nummers die de ziel raken maar ook voor songs waar ze van oudsher gewoon niet omheen wil en kan. Ze zingt vertalingen van nummers uit haar jeugd van o.a. Bowie, Billy Swan, Randy Newman, Creedence Clearwater Revival, Ray Charles en Elvis Presley. Maar ook een lied van Amy Winehouse omdat Mylène toch een kleine voorliefde heeft voor songs die besprenkeld zijn met een vleugje seks, drugs en rock 'n roll.

Eigen nummers zijn er ook. Over hopeloze minnaars, vakantieliefdes maar ook over journalistieke onderwerpen waarover ze heeft geschreven zoals een protestsong over een slachtoffer van excessief politiegeweld of een bitterzoete muzikale opsomming van dodelijke selfies.
Aanvang 17:00, vrij entree