BERGEN - Bij deze het programma voor de Taverne de komende week.

Donderdag 20 februari Max Lockwood Porter, singer songwriter USA
18 februari staat hij in Tivoli, Vredenburg Utrecht en 20 februari in een intiemere setting in De Taverne! Check: https://www.youtube.com/watch?v=Cr_i93Gaibs. Onlangs bracht hij zijn 4e album "Communion In The Ashes" uit, Communion In The Ashes (Black Mesa Records) staat vol strijdliederen. Het is waar het in Amerika om draait; de omstandigheden beschrijven, er iets van vinden, er iets mee doen. Liedjes afleveren die iets in gang kunnen zetten, een gemeenschap bouwen op de asresten.

Op het titelnummer neemt M. afscheid van San Francisco, al besefte hij op het moment dat hij het nummer schreef nog niet dat hij echt zou vertrekken, terug naar Oklahoma. Hij omschrijft de stad aan de westkust van Amerika als speelplaats voor de rijken. Geen plek voor een musicus die hard moet werken voor zijn bestaan. Zeker niet als die toch al veel onderweg is.

Op Waiting For A Sign beschrijft hij de verandering en de moeite die dat soms kost. Met mondharmonica bevrijdt hij zichzelf in dit puike stukje powerpop. Broken Light is nog vol vertwijfeling. Maar die verdwijnt: 'They rob us with distraction and they spoil our art / False prophets preach their poison and pollute our hearts'. Ook de vaststelling The Dream Is Dead levert niets dan aanvalslust op. Met een mooie verwijzing naar The Clash: 'When they kick at your front door, how you gonna come?' De glazige gitaarsound aan het begin van Anything For Greed gaat over in een stampend werkje dat te omschrijven valt als glamrock met een boodschap. Met I Will Do No More A-Prayin' maakt Lockwood Porter duidelijk dat hij andere denkbeelden heeft dan toen hij nog als een goede Okie ter kerke ging. This Fear Won't Control Me zingt hij als een bevrijd man. 'Goddamn that broken spell / That's been making our lives hell / And poisoning the well of imagination / They want to rank our lives / Make us sharpen all our knives / We've gotta root out all the lies that built the nation.' Het vierde album van M. Lockwood Porter is net zo goed als de voorgaande drie en het zijn allemaal platen met een eigen karakter.

Aanvang 21:00, vrij entree


Vrijdag 21 februari Freestyler DJ's Michael & Salinas

Vrijdag kan er weer gedanst worden in de Taverne! Deze avond niet alleen maar old school funk en disco op 12" vinyl, maar ook early nineties house en hedendaagse hits. Uit de collectie van DJ's Gerard Kok en Michael Admiraal, bekend en berucht van destijds The Club en de Berger Meermin, en nu van diverse clubavonden in Koel 310 en Podium Victorie.

Aanvang 22:00, vrij entree


Zaterdag 22 februari: System Of A Down Undercover

Hard, intens, meedogenloos en virtuoos. Chop Suey! Deze livetribute wordt geleid door David Aferiat van The Metallicas

Aanvang 21:00, vrij entree


Zondag 23 februari Up Your Mule ( Blues Challenge finalisten uit Belgie)

Up Your Mule (BE) Finalisten Belgian Blues Challenge 2019. Southern Rockband met blues-, hardrock-, funk- en popinvloeden. Groovy ritmesectie, stevige gitaren, piano en hammond en driestemmige vocals. Check: https://www.youtube.com/watch?v=uUcFa7O3aLo.

Aanvang 17:00, vrij entree