BERGEN - Taverne Bergen brengt weer een Freaky Friday, live muziek op zondag en volgende week woensdag een heuse jamsessie.Vrijdag 15 maart

Freaky Friday with DJ's Michael en Salinas

Vrijdag kan er weer gedanst worden in de Taverne! Deze avond niet alleen maar old school funk en disco op 12" vinyl, maar ook early nineties house en hedendaagse hits. Uit de collectie van DJ's Gerard Kok en Michael Admiraal, bekend en berucht van destijds The Club en de Berger Meermin, en nu van diverse clubavonden in oa. Victorie.

Tussen 22:00 en 02.00 uur, 20+, gratis entree


Zondag 17 maart

Taverne Live: Senja Sargeant

Als artiest zijnde wil je niks liever dan speeluren draaien, groeien om je uiteindelijk aan het publiek te presenteren. De Canadese Senja Sargeant begint klein in de omgeving van Montreal, bouwt regionale naamsbekendheid op en begint het veelbelovende countrygezelschap Ladies of the Canyon waarmee ze bij grootheden als Broken Social Scene, Ron Sexsmith, Kenny Rogers en Buffy Sainte-Marie de nodige podiumervaring opdoet. Ondanks dat ze als tekstschrijver verantwoordelijk is voor het succes van singles als Follow Me Down en Maybe Baby, besluit ze om haar afzetmarkt te verbreden en verhuist ze naar de Nederlandse hoofdstad.

Amsterdam is een harde leerschool, de labiele zangeres valt terug in haar oude leefpatroon waarbij ze in drugs, drank, onzekerheden en twijfel wegvlucht. Als ze dan bij zangtalentenprogramma's haar verhaal vertelt, krijgt ze een overvloed empathische reacties en zijn de juryleden lovend over haar stemkwaliteiten te spreken. De Hollandse nuchterheid geeft niet het gehoopte inlevingsvermogen, de overzeese openheid wordt wisselend ontvangen. In de Verenigde Staten en Canada smult men van dit soort vertellingen, in Nederland leeft dit minder. Een ervaring rijker, een illusie armer.

Het belang om emoties te delen, je zeggingskracht te heroveren is zo afhankelijk van de mensen om je heen. Senja Sargeant schreeuwt om die interactie welke in een live setting het beste tot haar recht komt

Aanvang 16:00, entree gratis


Woensdag 20 maart

Taverne Live: Wouter's Wause Woensdag jamsessie

Deze woensdag kan er van 21:00 uur tot 0:00 uur weer naar hartenlust gejammed worden in de Taverne. Het is weer Wouters Wauze Woensdag en dat betekent dat er weer ruimte is, voor iedereen die daar voor open staat, om samen de muzikale paden te ontdekken!

De huisband:

Wouter Mooy (Gitaar en sessieleider)
Tom Rutgers (Drums)
Auke Haaksma (Basgitaar)
Jesse Westenberg (Toetsen, zang)

Neem je jam-maatje mee, of je vrienden en familie. En anders kom je kijken onder het genot van heerlijke biertjes aan de bar!