BERGEN - Zie hier het Programma van Taverne Bergen

Woensdag 12 februari: Breek de Week Stand Up Comedy Open Mic

Kom je buikspieren trainen bij Breek de Week: Try-Out, Comedy Night. Al meerdere seizoenen een van de grappigste doordeweekse avondjes uit in Bergen. Tijdens iedere editie staan er 4 tot 6 comedians en/of cabaretiers op het podium die nieuw materiaal komen try-outen. Kom langs en ervaar hoe het is om aan het begin te staan van iets HI-LA-RISCH of juist totaal niet ;)

Deze editie:
Fabian Franciscus, https://www.youtube.com/watch?v=nnC5cInPW3U

MC: Nik Goedemans
Bert Keurentjes
Marc Pluijmaekers
Sebastiaan de Bie
Koen West
Jurjen Simmelink

Entree is gratis
Website: https://www.aotevents.nl/
Aanvang 21:00, vrij entree

Donderdag 13 februari Johan Keeman, singer songwriter
Check: https://www.youtube.com/watch?v=pjHVrsKSSlo

Dat de donkere kanten van het leven niet altijd neerslachtig hoeven te zijn, laat Johan Keeman horen met zijn muziek. De geboren West-Fries, waar vaker niet dan wel over emoties gesproken wordt, zingt over de innerlijke strijd die iedereen kent. Over de donkere dagen waarin je je best moet doen om een beetje licht te creëren. Over hoe je iemand leuk vindt, maar niets terug krijgt. En hoe je daar dan toch iets aan hebt.

Keeman is in zijn nummers op zoek naar zijn beste zelf. Hij zoekt de balans tussen licht en donker, tussen meer en genoeg, tussen afstand en liefde. Daarbij schuwt hij niet om risico’s te nemen, want juist dat brengt kansen met zich mee. Al gaat het natuurlijk ook wel eens fout. Met een haast droog stemgeluid neemt Johan Keeman je in zijn oprechte en pure teksten mee in zijn overwegingen en geleerde levenslessen.

Als gitarist/zanger zijn de nummers altijd opgebouwd rondom de gitaarriffs, die Johan vormgeeft vanuit inspiratie die hij opdoet bij legendarische rockgitaristen. Het rauwe en pure geluid hoor je ook terug in de blues, maar de band en meerstemmige zang zorgen hier en daar voor wat soul- en gospelinvloeden. Hij bouwt een brug tussen De Dijk en The Stones.

Sinds maart 2017 is zijn eerste single op Spotify te beluisteren. In 2018 bracht hij drie singles uit die op een EP zijn verschenen en op Spotify te vinden zijn. In het voorjaar van 2019 is de nieuwe single 'Voorjaar' uit gekomen. Deze single wordt goed ontvangen, onder meer Daniel Lohues reageert enthousiast. Momenteel werkt hij aan een album dat volgend jaar verschijnt.

Aanvang 17:00, vrij entree

Vrijdag 14 februari Freestyler Freek Liefhebber en Jaap Jan Leijen

Jonge hongerige DJ's draaien nu disco en new house! Hete danstracks uit de collectie van DJ's Freek Liefhebber en Jaap Jan Leijen.

Aanvang 22:00, vrij entree

Zaterdag 15 februari: Twice The Same
Check: https://www.facebook.com/TwiceTheSameMusic/videos/1884942751578841/

Deze vier ambitieuze kerels barsten sneller en harder dan een vuurwerk explosie het podium op! Bereid je voor op een excentrieke walm van stevige hard rock in combinatie een groove om je vingers bij af te likken. Twice The Same heeft een reputatie opgebouwd van strakke, unieke, energieke en in-your-face shows, zowel binnen Holland als daarbuiten. Onder aanvoering van Ritchie Lee, een soort jonge Rob Halford, stellen deze jongens stellen nooit teleur.

Twice The Same bracht in februari 2016 in eigen beheer haar debuutalbum ‘No Sleep Tonight’ uit. Na het opnemen van EP's als 'Raw Meat' en 'Dirty Needles' werd het nu tijd voor een volledige plaat - zo'n soort plaat die je moeder jou zou verbieden, mits je in de jaren 80 een jochie was. Dit is zeer zeker gelukt gezien zelfs artiesten als Bumblefoot (ex-Guns N’ Roses) en Jan Akkerman zich positief hebben uitgelaten over de plaat.

"Strakke en groovy riffs, sterke zangpartijen en de nodige stops in de nummers weten de aandacht van de luisteraar te pakken en vrijwel constant vast te houden." ~Festivalinfo over ‘No Sleep Tonight

’"In-your-face guitars & riffs that groove...!" ~ Ron 'Bumblefoot' Thal over ‘No Sleep Tonight

’“Ik zal je vertellen, dat dat heel strak klonk; beetje boel Heavy Metal. Denk aan AC/DC. Een beetje goeie herrie op z'n tijd vind ik best wel verfrissend. De Moeite!” ~Jan Akkerman in Gitaarplus over No Sleep Tonight

www.twicethesame.com
https://www.facebook.com/TwiceTheSameMusic/
https://www.youtube.com/watch?v=EcABF8qjBLo
https://open.spotify.com/album/6ejAdi4snqbQeDNZQpyDRK

Aanvang 21:00, vrij entree

Zondag 16 februari Laura Kits Band
Een in Engeland opgegroeide countryzangeres en songwriter uit Amsterdam.

Haar album Skipper Canyon Road kreeg lovende kritieken van oa NPO Radio 2. En er is nu nieuw werk. En het eerste optreden daarna is in waar anders? De Taverne!

En nu niet akoestisch maar met een potente, ervaren band.Dat belooft wat!

Laura Kits: zang/gitaar
Hubert Eggen: gitaar
Martijn van Engen: gitaar
Sanne Verbogt: Bas
Jonas Nieuwenbroek: drums
Marijke van Engen: Backing Vocals

Aanvang 17:00, vrij entree