BERGEN - programma voor de Taverne de komende week

Vrijdag 4 oktober Freestyler, DJ's Michael en Salinas
Vrijdag kan er weer gedanst worden in de Taverne! Deze avond niet alleen maar old school funk en disco op 12" vinyl, maar ook early nineties house en hedendaagse hits. Uit de collectie van DJ's Michael Admiraal en Gerard Kok aka Salinas, bekend en berucht van destijds The Club en de Berger Meermin, en nu van diverse clubavonden in Koel 310 en Podium Victorie.

40 up? 40 up yours! Tussen 22.00 en 03.00 uur, gratis entree

Zaterdag 5 oktober: The Arthurs
"The Arthurs zet met 'When I'm Sane' een ijzersterk debuut op de markt. Het perfecte visitekaartje voor een ticket naar de grote festivals....Into the Great wide Open, Down The Rabbit Hole, Lowlands, Pinkpop. Gooi maar op!" (uit een albumrecensie van 'When I'm Sane' door Popunie)

The Arthurs (Amsterdam, Rotterdam en Burgerbrug) is een alternative rockband, opgericht door zanger, gitarist en songwriter Robin den Drijver. In juni 2017 bracht de band debuutalbum 'When I'm Sane' uit, welke werd opgenomen door Den Drijver en drumster Jestke Blonk samen. Later zijn lead gitarist Dylano Hahury en bassist Jelle de Wit aan de line-up toegevoegd.

De band maakt melodieuze, dynamische en rauwe alternatieve rock muziek, waarbij donker elektrisch gitaargeweld wordt afgewisseld met ingetogen en dromerige composities. In hun muziek zijn er invloeden te horen van bands als The Doors, The Smiths, Nirvana en Pixies. Echter, The Arthurs onderscheidt zichzelf vooral door een eigen stijl en geluid.

The Arthurs is een zeer ambitieuze band, met een goede live reputatie, die inmiddels, volledig op eigen kracht, al de podia van gerenommeerde venues zoals Bibelot, De Vorstin, STECK, Altstadt Eindhoven, Vessel 11, Eendracht Festival, Kroepoekfabriek, KINO Rotterdam (filmpremière van Leto), The Fiddler's Elbow in Londen en Westerpop festival en Nacht van de Kaap festival beklommen.

In 2019 zal de band nog twee singles met bijbehorende videoclips uitbrengen, waarbij er een samenwerking is aangegaan met actrice en zangeres Kiki van Deursen (o.a. bekend van de NPO-serie 'Smeris'). In 2020 zal The Arthurs gaan werken aan een nieuwe plaat. De band is inmiddels door menig aanschouwer en criticus een grote toekomst voorspeld!

Aanvang 21:00, vrij entree

Zondag 6 oktober Mitch Rivers
Mitch Rivers veroverde met zijn 70's vintage rock de Nederlandse Americana scene, maar in 2019 laat hij de term 'singer-songwriter' volledig los. Hij is een producer, een componist wiens catchy popsongs de grenzen van genres doen vervagen. De eens melancholische Mitch begint te swingen, met een gloednieuwe band achter zich die een vette groove de zaal in pompt.

De metamorphose heeft geleid tot een authentieke soul sound. Het vintage randje wordt gecombineerd met frisse invloeden uit de dance en R&B, en synthesizers rechtstreeks uit 80's disco en funk.

Samen met Guy Pek (drums - Nachtschade, Grenadeers), Barend Lippens (toetsen – The Grand East) en Bob Roche (bas) gaat Mitch ook jou dit jaar aan het dansen krijgen.
Check: https://www.youtube.com/watch?v=szM_XLhkKKM

Aanvang 17:00, vrij entree

Donderdag 10 oktober De Vloer Op met Theo Olthuis
Theo Olthuis, voormalig dramadocent bij Skapino / Kunstweb in Amsterdam geeft al jaren dramalessen hier in Bergen. Geen vaste teksten, maar een tiental bijeenkomsten waar middelsspeloefeningen en korte scènes plezier voorop staat. Veel tijd om na te denken is er niet: actie en reactie!

Improvisatie vraagt om een beetje durf, alertheid, samenwerking, fantasie en niet bang zijn om mis te kleunen.

Deze keer met een groep als slotbijeenkomst in café de Taverne
donderdag 10 oktober, aanvang 20.30, Toegang gratis. Iedereen van harte welkom!

Cafe de Taverne
Karel de Grotelaan 1
1861 KH Bergen NH
www www.tavernebergen.nl
mail info@tavernebergen.nl
www.facebook.com/tavernebergen