BERGEN AAN ZEE - Brouwerij STOKED! uit Bergen eindigt de laatste 3 weken vol activiteiten in de beachbar in Bergen aan Zee. De brouwers van STOKED! gaan met een enorm spektakel afscheid nemen van de zomer en organiseren de zogenaamde September Sessions. In September hebben de brouwers maar liefst zes acts geprogrammeerd. Verder worden er na het succes van de eerste tijdelijke expositie nog een tweetal pop-up expo’s georganiseerd. Het weekend van 16 - 18 september is het Closing weekend, waarbij er op vrijdag, zaterdag én zondag allerlei acts zijn. Fisher’s foodtruck verzorgt zo nu en dan een hele speciale daghap. A.s weekend tijdens Jazz & Sail is al het eerste weekend. De STOKED! Beach Bar is gevestigd in Fishers restaurant bij de hoofdopgang van het strand in Bergen aan Zee.


Jazz & Sail Weekend
In het weekend van 2,3 en 4 September pakken de brouwers gelijk al uit. Op vrijdag draait kunstenaar Gerard Moret jazz en opent de eerste expo uit de series ‘’RAW'' & ''HIDDEN CREATURES'' van Ijsbrand Hortensius. De tweede serie zal te zien zijn tijdens de Kunst-10-daagse. Op zondag is er een Blueszanger: Little Boogie Boy, die in de Blues kringen hoog staat aangeschreven en onder meer optrad met artiesten als Sam Carr, T-Model Ford, Robert “Bilbo” Walker en Wesley Jefferson en als eerste Nederlander tweemaal op het hoofdpodium van het King Biscuit Festival in Helena Arkansas. In 2010 en 2013 ontving Hein drie nominaties voor de Dutch Blues Awards, in de categorieën beste gitarist en beste vocalist.

The Tall, the Fatt & the Ugly

Het weekend van 10 september komen The Tall, the Fatt & the Ugly optreden. Een band die menigeen tot dansen aanzet met hun aanstekelijke Blue Grass.

Closing weekend van STOKED! Beachbar met allerlei activiteiten
In het weekend van 16,17 en 18 September zijn de schilderijen van Ralph de Jongh te bewonderen in de STOKED! Beachbar. Natuurlijk zal Ralph de Jonghs er zelf zijn om de expositie op te luisteren met een live optreden op zondag 18 September. De expo kenmerkt zich door vele kleurrijke werken. De passie en veelkleurigheid spat ervan af en weerspiegelt de ziel van Ralph. De bekende kunstschilder, filosoof en blueszanger wordt door Blizzards, omschreven als een echt rauw talent met een geweldig gevoel voor blues. Ralph heeft de afgelopen jaren een groot aantal albums opgenomen, zowel solo als met band. De expositie is dagelijks te bezoeken vanaf 14.00 uur, Pieter Vader licht de slotspektakel toe: “voor ons was het een zomer, waarvan we willen dat die liever niet eindigt. Een Endless Summer, onze favoriete surf film uit de jaren 70. We vonden het leuk om nog eens met een extra knal te eindigen en zijn STOKED! dat we zulke goede artiesten en kunstenaars hebben weten te strikken”.

STOKED! Beach bar - biergarten aan zee
Toen de kans zich voordeed om zich tijdelijk te vestigen in de zomer in Bergen aan Zee aarzelde de mannen geen seconde. De mannen van STOKED! lichten het concept toe: “Het is voor ons echt een droom die uitkomt. We zijn al een tijdje bezig om een locatie te realiseren, waar gasten al onze bieren kunnen proeven. Een locatie waarbij we van het drinken van STOKED! ook echt een ervaring kunnen maken. Dat deze locatie nu zo direct aan zee ligt is waarbij wij uitzicht hebben op eventuele surfbare golven is helemaal STOKED. Het concept houden we zo simpel mogelijk met onze bieren op tap en een hele simpele borrelhap kaart. Het is voor ons ook een try-out out om zaken te proberen.