REGIO – Zowel VV Bergen als Zeevogels hebben afgelopen maandagmiddag hun thuisduel winnend afgesloten. Duinrand S ging onderuit bij de koploper.

VV Bergen – RKAV Volendam 3-1
Voor VV Bergen werd het een geslaagde tweede paasdag. Nadat de thuiszege medio februari tegen Egmondia bleef de ploeg van trainer/coach Djordi Hopman zeven duels op rij zonder zege. Zes keer op rij werd er verloren. Die reeks werd vorig weekend met een gelijkspel bij Hercules Zaandam al doorbroken, waarna er nu dus weer eens kon worden gejuicht voor een zege.

Halverwege had Bergen al een 3-0 voorsprong in handen. ‘Tot dan toe ging de wedstrijd gelijk op’, zag Djordi Hopman. De openingsfase was voor Volendam, al was Stijn Vrasdonk met een schot op de paal het dichts bij een treffer. Na een half uur wist diezelfde Vrasdonk de keeper te verrassen en zo voor de 1-0 te zorgen. Tien minuten later maakte Noah Robles op aangeven van Dennis Visscher de 2-0. ‘Toen dacht ik al: dit is lekker.’ Robles maakte het na een steekpass van Vrasdonk zelfs nog mooier en bepaalde de ruststand op 3-0. De vrolijkheid die er halverwege heerste bij Bergen bleef tot het laatste fluitsignaal. Een kwartier voor tijd kwam Volendam weliswaar tot scoren, maar echt spannend werd het niet meer.’

Saenden – Duinrand S 3-0
Duinrand S heeft koploper Saenden geen pijn kunnen doen. ‘We hebben in de eerste helft vrij aardig gespeeld, alleen is het jammer dat Saenden dan scoort’, zei Martin Rood na afloop. Voor de 1-0 hadden de gasten twee grote kansen onbenut gelaten. ‘In de rust dacht ik dat het nog wat kon worden’, vervolgde Rood. In de zestigste minuut viel echter de 2-0, waarna het duel tien minuten later definitief werd beslist. Een hard schot van Ian Power leek nog een treffer op te leveren, maar de Saenden doelman wist dit te voorkomen. ‘De jongens hebben karakter getoond en we mogen niet mopperen.’

Zeevogels – Westzaan 4-0
‘Als je het doet moet je het goed doen’, lachte Dennis Kanne. Tegen Westzaan pakte Zeevogels drie welkome punten. ‘Tegen een ploeg die boven je staat. Je loopt nu ook weg bij je concurrenten. Het moet heel raar lopen wil je nog op die plaatsen komen. Dit is een mooie opsteker.’

Zeevogels stond met de overtuiging dat het wilde winnen en het leverde na een kwartier via Jeffrey Kruijf de 1-0 op. ‘We hebben daarnaast meerdere kansen gemist voor rust’, zag Kanne. Ook na de pauze was Zeevogels gevaarlijk. Quint Roffelsen tekende een klein kwartier na rust voor de 2-0, waarna Mike Twisk in het laatste half uur tweemaal tot scoren kwam.