BERGEN - hier overzicht van Taverne Evenemeten 11-14 April

Donderdag 12 april Mustang Lola
Check: https://www.youtube.com/watch?v=fPLySgejWnQ

Mustang Lola (Liesbeth Hans) is geboren en getogen in de kleine stad Hardenberg, in het oosten van Nederland.

Als kind luisterde ze naar haar vaders platen van country en folk muzikanten. Maar als tiener boeide punk en rockmuziek haar meer. Deze muzikale invloeden vormen Mustang Lola als songwriter.

Met als resultaat, songs met een mix van country en folk met een sleazy rauw randje. Oftewel: 'Sleazy Americana'.

Met een paar omwegen kwam Mustang Lola in Amsterdam terecht. Een stad waar ze onmiddellijk verliefd op werd en die ze als haar grootste inspiratiebron beschouwt. De meeste liedjes die ze sindsdien schreef gaan over de mensen, de avonturen en – natuurlijk – de liefde die ze in Amsterdam tegenkwam.

Tussen 21.00 en 23.00 uur, gratis entree

Vrijdag 12 april Red Nose Distrikt
We gaan ons te pletter dansen met DJ's Steven de Peven ( Awanto 3) en Aardvarck.

Tussen 22.00 en 03.00 uur, gratis entree

Zaterdag 13 april: Sam Sam (try out Bergense discoband)
SamSam is een zevenkoppige coverband met 3 geweldige vocalisten (2 zangeressen en een zanger), ondersteund door een strakke en ervaren ritmesectie.

Ze hebben hun sporen ruimschoots verdiend in de muziekscene in de afgelopen 30 jaar. Denk aan Sesam, Westcoast, Dow Jones, Groove2Move, Mainstage.

De band staat garant voor herkenbare dansbare muziek, variërend van jaren 70 disco classics tot recente hits. Van Chic en Level 42 tot Waylon en Bruno Mars. Kortom, een feestje!

Aanvang 21:00, vrij entree

Zondag 14 april Live Supermoon ( Funk met een vleugje C,S,N&Y)

Uit een ander sterrenstelsel gevlogen is hier voor u SUPERMOON.
Check: https://www.youtube.com/watch?v=5E-CVTkJuIY

Ze brengen het fenomeen Moonstruck Future Funk; een buitenaardse combinatie van dikke groove, sterke harmonieën en een dosis accenten die je in een rap tempo om de oren vliegen.

SUPERMOON is dansbaar, strak en vermaak van de bovenste funk.Bands als Crosby, Stills & Nash, Steely Dan, Blowbeat en The Meters zijn de muzikale bodem van de band, waaruit dansbare funky popsongs voortvloeien.

Eind maart 2017 verscheen de debuut EP ‘What About It’ waarvan de single in première is gegaan op NPO Radio 2. In 2017 en 2018 tourde SUPERMOON door heel het land en brachten ze op zo’n 65 festivals een sprankeling en extase teweeg bij zowel het publiek als bij elkaar.

Als klap op de vuurpijl verzorgt de band het voorprogramma van de Average White Band in De Vorstin. In mei 2018 verscheen een nieuwe single en hun tweede EP verschijnt eind maart 2019.

Ondertussen stonden in een uitverkochte Melkweg Amsterdam afgelopen 29 maart.

“Ogenschijnlijk losjes gebracht en in een muzikaal kader gezet. Dit moet gehoord worden
”Jean-Paul Heck
North Sea Jazz zou er verstandig aan doen deze eens te gaan checken, en misschien Lowlands ook wel”
Pinguin Radio / Flip van der Enden

Aanvang 17:00, vrij entree