BERGEN - De liefhebbers van stevige rockmuziek kunnen komend weekend hun hart ophalen in Taverne Bergen waar er zowel op vrijdag, zaterdag als zondag live-optredens zijn.

Vrijdag 3 november

Taverne Live: Eyecloser

Onze local heroes gaan weer terug naar de plek waar het allemaal begonnen is. Maar dan nu alweer een klein jaartje verder, gepokt en gemazeld met een eigen repertoire dat volledig staat en met een flinke schare hardcore fans. Een avondje grungy gitaarrock met spetterende solo's uitgevoerd door 4 jonge goden, je zal er maar bij zijn.

Tussen 21:30 en 00.00 uur, gratis entree

Zaterdag 4 november

Taverne Live: The Metallicas

Metallica behoeft geen introductie. De band speelt al decennialang stadion na stadion plat met de allerbeste metal van de planeet.
The Metallicas brengen een tribute aan deze metalgoden.
Hard, intens, en met passie!
Omdat metal zo bedoeld is, en omdat ze eigenlijk ook niet anders kunnen


The Metallicas:
Arjen Koekoek – zang
David Aferiat – gitaar
Daniel Raposo – gitaar
Guido Vrouwe – bas
Sandrijn Holleboom – drums

Tussen 21:30 en 00.00 uur, gratis entree

Zondag 5 november

Taverne Live: Sonic Whip, voorprogramma Eurydice


SONIC WHIP is een Nederlandse alternatieve rockband die eind 2018 werd opgericht door de broers Meryn en Florian Bevelander. In mei 2022 voegde bassist Kevin Clerence zich bij de band.
De combinatie van zware riffs en meerstemmige leadzang lijkt te verraden dat Alice In Chains de grootste invloed van Sonic Whip is. Maar omdat de algehele sound aanmerkelijk opgewekter is en er regelmatig aan Queens Of The Stone Age herinnerende eigenwijze stonerriffs opduiken, heeft SONIC WHIP toch een volkomen eigen gezicht.
Halverwege 2021 verscheen hun in eigen beheer geproduceerde debuutalbum "Triskelion", dat gepresenteerd werd middels een succesvolle en uitverkochte releaseshow in Doornroosje in hun geboortestad Nijmegen.
Kers op de taart : Hun single "Space" eindigde als tweede bij een verkiezing van Beste Song van het jaar 2022 in Engeland.
"You're getting hit with the Sonic Whip"...waar alles draait om dansbare gitaarriffs en snoeiharde grooves.
Invloeden :
Foo Fighters, Queens of the Stone Age, Audioslave, Soundgarden en Navarone.
Reviews (een greep):
Muziekplank: "Met het trio Sonic Whip heeft Nederland er weer een rockact met internationale allure erbij".
Gitarist: "Op debuutalbum "Triskelion" verrast Sonic Whip met een frisse energieke rocksound.".
Arrowlordsofmetal.nl : " Hoewel de jonge leeftijd van de heren anders zou kunnen doen vermoeden, levert Sonic Whip een uiterst volwassen debuut af. Hoe jong ook, de broertjes Meryn en Florian weten al heel goed hoe ze een goede song moeten schrijven. Hulde! Eerst Nijmegen, nu Nederland en dan de wereld: wie neemt deze gasten mee op toer?"
Camiel Music: "De verslavende zanglijnen blijven met weerhaken in mijn hoofd hangen. We spotten zware Soundgarden riffs, Beatles achtige koortjes en een Hammond orgel. Grote vent als je ze nu niet even snel gaat checken!"
Ugenda: "Als ik over 10 jaar een recensie schrijf voor een nieuwe opkomende band, wees dan niet verbaasd als daarin staat: ze hebben zich duidelijk laten beïnvloeden door Sonic Whip, de band die in 2021 de rock van een nieuwe sound voorzag".

EURYDICE
Eurydice is een progressieve rockband, met melodieuze zanglijnen en teksten geïnspireerd op mythologie nemen we je mee in ons muzikaal verhaal. Het repertoire is dynamisch, zachte melancholische gitaarpartijen worden afgewisseld met ruige solo's en met de complexe baslijnen en stevige drumpartijen, zal de band het publiek hoe dan ook meeslepen.

Aanvang 16:00, vrij entree