BERGEN - De rechtbank veroordeelt een 50-jarige man uit de gemeente Bergen tot een gevangenisstraf van 6 jaar voor het jarenlang seksueel misbruiken van 2 stiefdochters en het plegen van ontucht met zijn biologische dochter. De man moet ook een schadevergoeding aan de slachtoffers betalen.


De man misbruikte zijn oudste stiefdochter seksueel vanaf haar 10e jaar tot haar 22e jaar. Het begon met zoenen. Vanaf haar 13e had ze ook seks met de man. Het misbruik vond plaats in de woning waar ze opgroeide. Daarnaast misbruikte de man nog een stiefdochter. Ook betastte hij zijn eigen dochter toen zij jonger was dan 12 jaar.

Betrouwbare aangiftes

De man ontkent de beschuldigingen en zegt dat de slachtoffers liegen. De rechtbank vindt dat de aangiftes betrouwbaar zijn. De rechtbank vindt dat er naast de aangifte nog voldoende ander steunbewijs is. De rechtbank kijkt daarbij naar verklaringen van getuigen, chatberichten en de verklaring van hemzelf.

Alleen oog voor eigen seksuele verlangens

De man maakte een zeer ernstige inbreuk op de lichamelijke en psychische integriteit van zijn (stief)dochters. Ook maakte hij misbruik van de overmacht die hij als vader en als volwassen man heeft over zijn (stief)dochters. Hij dacht alleen aan zijn eigen seksuele verlangens en niet aan de gevolgen voor zijn slachtoffers. De rechtbank rekent hem dat zwaar aan.

De man is niet eerder onherroepelijk veroordeeld. De rechtbank vindt dit hele ernstige feiten en veroordeelt de verdachte daarom tot een gevangenisstraf van 6 jaar. De officier van justitie heeft dat ook gevraagd.