SCHOORL -

Op donderdag 17 maart werd een 75-jarige bewoner van Schoorl telefonisch benaderd door een vrouw die zich voorstelde als medewerker van een bank. Zij wist de bewoner zodanig te manipuleren dat deze later die dag zijn bankpas en zijn telefoon aan een vrouw afgaf. Met deze bankpas zijn later die dag frauduleus duizenden euro's afgeschreven van de benadeelde, zowel bij betaalautomaten als in winkels in Amsterdam. De telefoon is ook nog steeds zoek.


Deze vrouw werkte niet bij een bank. Wel zijn beelden veiliggesteld toen zij de bankpas kwam ophalen. Dezelfde vrouw heeft de transacties uitgevoerd met de bankpas.

WIE HERKENT HAAR?

Het betreft een vrouw tussen de 20 en 30 jaar oud, slank postuur, licht getinte huidskleur, donkerkleurig halflang haar wat afwisselend warrig en in een knot wordt gedragen, lichtkleurige lange nepnagels, goudkleurige ring aan de rechtermiddelvinger, gekleed in een bruinkleurige broek, een donderkleurige trui met capuchon, hier overheen een zwartkleurig kort leren jasje met epauletten, veterschoenen en een zwartkleurig mondkapje.