BERGEN - Wielrenner Niki Terpstra plakt er nog een jaar aan vast en zal ook komend seizoen uitkomen voor de Franse Total Direct Energie ploeg. De 36-jarige Noord-Hollander, tegenwoordig woonachtig in Bergen, kwam eerder dit jaar nog zwaar ten val in een trainingsrit waarmee zijn seizoen ten einde leek, maar Terpstra maakte inmiddels zijn rentree in het peloton.


Terpstra is bezig aan zijn tweede jaar bij de Franse ploeg nadat hij in de jaren daarvoor zeer succesvol was bij de Quick-Step formatie. Zo won de Noord-Hollander in zijn loopbaan onder meer de klassiekers Parijs-Roubaix (2014) en de Ronde van Vlaanderen (2018) en werd hij al drie keer Nederlands Kampioen op de weg. Ook op de baan kende Terpstra, met name in het zesdaagse circuit al vele successen.

Terpstra raakte op 16 juni van dit jaar zwaar gewond bij een val op de Markerwaarddijk toen hij uitweek voor een groep ganzen. Hij kwam hard ten val en belandde op de intensive care met een hersenschudding, een gebroken sleutelbeen, gebroken ribben, een klaplong en een kneuzing in zijn onderrug.