BERGEN AAN ZEE - In het onderzoek naar het dodelijk schietincident op dinsdag 16 februari in Bergen aan Zee, heeft de politie Noord-Holland de afgelopen weken opnieuw drie aanhoudingen verricht. Bij dit schietincident kwam een 45-jarige man uit Colombia om het leven.

Op zondag 7 maart jl. werd een 34-jarige man uit Rijswijk aangehouden. Deze verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris die hem in bewaring heeft gesteld.Vorige week werden in Spanje nog twee mannen aangehouden; een 26-jarige man zonder vast woonadres en een 25-jarige Nederlander. Dit duo zit nog vast in Spanje en de overleveringsprocedure is in gang gezet. Ook deze verdachten zijn door de Spaanse rechter-commissaris voorgeleid en in bewaring gesteld.

In alle beperkingen
De drie mannen worden verdacht van betrokkenheid bij het schietincident en zitten in alle beperkingen. Dit betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Om die reden wordt op dit moment geen verdere informatie gedeeld over het onderzoek en deze verdachten. In dit onderzoek zijn eerder acht andere personen aangehouden. Hiervan zitten nog zes personen vast op verdenking van vuurwapenbezit en witwassen.Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.