Je hersenen is het instrument om mee te denken. Je gedachten draaien rond in het topje van je lichaam. Het kan topzwaar zijn.
Het lijkt of dit het belangrijkste is voor ons.
Teveel IQ kan je behoorlijk dwars zitten in je leven.
We bewonderen mensen die heel erg intelligent zijn en heffen ze hoog boven ons op een voetstuk. Terwijl mensen met een minder intelligent vermogen heeft ons medelijden.


Terwijl zij juist de mensen zijn die meer met hun gevoel leven. En doen rechtstreeks wat het hart hun verteld. Raar hé.
We staan als Nederlanders bekend om onze rechtstreekse benadering. Maar dit is niet vanuit het hart maar vanuit de hersen. We oordelen en vertellen dit meteen. Want die ander is onwetend dus wij weten het wel en zeggen dit ook.

En we zijn allemaal hetzelfde waard.
Hoofdpijn is ook teveel in je hersenen zitten en geen oplossingen meer zien.
Een hersenschudding zegt het letterlijk. Schud je hersens eens door elkaar want je bent verkeerd bezig. Een Tia is een kortsluiting in je hersens. Letterlijk.
Een herseninfarct of beroerte wil zeggen dat je hersen het werk niet meer aankan wat jij ze opgeeft. Letterlijk een hersen burn-out. Kortsluiting!
Je draait rond in die grijze massa. En vind geen uitweg meer.

Je leven draait niet om je hersenen maar om je hart en intuïtie.
Je gevoel hoort de mensen te benaderen en inschatten samen met je hersenen.
De bedoeling is een goede balans van beide.

We hebben gek genoeg geen IQ voor het meten van je hart. Voor het handelen naar je intuïtie. Geen maatstaaf voor hoe goed je bent voor je handelen vanuit je hart naar de mensen. Voor het intuïtief voelen wat goed is voor jezelf. Wat je aandacht geeft groeit dus denk om wat je denkt.

Wees zuinig met je hersen.
Je hebt er maar één en ze zijn onvervangbaar.


https://www.truus-quax.nl/